Doc Lounge Kalmar
Past26/12016

The Swedish Theory of Love

Erik Gandini, 76 min, Sweden, 2015

The Swedish Theory of Love (2015) – Trailer from FASAD on Vimeo.

The Swedish Theory of Love

Vi gästas av historikern och författaren Lars Trägårdh!

Nu kommer Erik Gandinis nya film om varför ensam är stark - i Sverige.

Skyhöga skilsmässosiffror och världens största andel singlehushåll. Är svenskarna jordens mest ensamma folk? Och hur kunde det bli så här? Det försöker den prisade dokumentärfilmaren Erik Gandini ("Videocracy") gå till grund med i sin nya film. "Den svenska kärleksteorin" tar oss med på en ytterst underhållande och tankeväckande resa in i det svenska folkhemmet 2.0, där individens oberoende värderas högre än familj och kärlek. 

Filmen inspirerades av den bästsäljande boken "Är svensken människa?" av Lars Trägårdh och Henrik Berggren. Och det är professor Lars Trägårdh som kommer att gästa vår visning för ett samtal om det svenska sociala kontraktet och dess följder. Filmen visas med svensk text.

Alla förbokningsbiljetter är slut, men vi kommer att sälja ett 30-tal biljetter och eventuella återbud i kvällskassan från kl. 17. Kom i tid!

Doc Lounge bjudservice!

Doc Lounge har från första början också varit ett projekt mot ensamhet och för mångsamhet. Att uppleva något tillsammans är roligt, och en människa är främmande bara tills man börjar prata med henne. Därför inrättar vi en unik bjudservice just för denna film!

Finns det någon som du skulle vilja bjuda in, men inte riktigt vågar? Någon du vill lära känna, eller en granne eller arbetskamrat som verkar lite ensam? Vi fixar det åt dig! Personen i fråga får en oemotståndlig inbjudan av oss. Du bestämmer själv om du vill ge dig till känna eller vara anonym. Maila oss personens kontaktuppgifter till kalmar@doclounge.se så tar vi hand om resten! Du kan även sända ett vykort till Doc Lounge Kalmar, Västra Vallgatan 5, 39233 Kalmar.

Lars Trägårdh kommer!

Friends & sponsors