Doc Lounge Varberg
Past2/22017

The Promise

Marcus VetterKarin Steinberger, 117 min, GermanyUSA, 2016

The Promise

Historien om kärlek som ledde till livstids fängelse! Besök av doktorand i kriminologi!

Ett modernt Shakespearedrama med kärlek, svek och mord blir årets första Doc Lounge Live-film. Johan Rosquist - doktorand i kriminologi - kommer att vara på plats och ge sin syn på fallet och svarar på publikens frågor.

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 Mingel I 19.30 Film, del 1 I 20.30 Paus med bar I 20.45 Film, del 2 I 21.45 Johan Rosquist - doktorand i kriminologi

Film: The Promise

Derek och Nancy Haysom hittades brutalt mördade i sitt hus i Lynchburg , Virginia, den 30 mars 1985. Misstankarna rörande mordet riktas mot parets dotter Elizabeth och hennes pojkvän Jens Soring. Det unga kärleksparet flyr till Europa, men fångas och utlämnas till USA. Elizabeth döms till 90 års fängelse för uppvigling till mord och Jens Soring till två livstidsstraff för mord.

Regissörerna Karin Steinberger, Marcus Vetter och deras team tillbringade över tre år med att undersöka detta världskända fall. Undersökningar som avslöjade nya bevis, exempelvis det häpnandsväckande faktum att inget av de blodprover som hittades vid brottsplatsen tillhörde Jens Soring. Filmen The Promise är en kontroversiell dokumentär om en stor kärlek och kanske en ännu större orättvisa inom det amerikanska rättssystemet.

"I Have destroyed my life, because I thought it was about love."
-Jens Soring

Konferencier: Anna Eriksson

Säsongens första kväll är vi stolta att presenteara Anna Eriksson som konferencier! Anna jobbar som regional utvecklare inom film och rörlig bild. Hon har på olika sätt följt Doc Lounge Varbergs verksamhet sedan 2013 när vi startade.

Gäst: Johan Rosquist

Johan Rosquist är doktorand och lärare vid Göteborgs Universitet med inriktning på rättssociologi och kriminologi. Hans huvudsakliga forskningsintresse berör myndighetsprocesser. Denna kväll gästar han oss för att ge sin syn på detta komplicerade fall och han kommer även att berätta om ett liknande fall här i Sverige. Han svara gärna också på publikens frågor!

Anna Eriksson, kvällens konferencier

Johan Rosquist, doktorand i kriminologi