Doc Lounge Varberg
Past20/42017

The Grown Ups

Maite Alberdi, 80 min, Chile, FranceNetherlands, 2016

The Grown Ups

En film om förbjuden kärlek och kampen för rätten till sitt eget liv!

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 DJ-set skapat av FunkisMello! I 19.30 Artister från FunkisMello uppträder på scen I 20.00 Filmstart I 21.20 Samtal om normen kring funktion och rätten till ansvar I  

Vårens sista Doc Lounge Live-evenemang bjuder på den chilenska filmen The Grown Ups, en varm och insiktsfull skildring av ett kompisgäng med Downs Syndrom. Kvällen kommer också bjuder på diskussion om normen angående allas rätt till ansvar, kärlek och arbete tillsammans med väletablerad erfarna pedagoger från PS Gymnasiesärskola.  

Film: The Grown Ups 
I nästan fyrtio år har en grupp vänner varit klasskompisar. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. De är jäkligt trötta på att vara studenter - de är vuxna individer som vill bli behandlade som vuxna individer. De har alltid trott att när deras föräldrar dör kommer de att kunna göra allt de inte varit tillåtna som att bo själva, köra bil, ha sex, gifta sig, bli föräldrar, ha ett riktigt jobb... men saker och ting kommer aldrig att förändras i deras liv och frustrationen växer. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio!

Regissören Maite Alberdi skildrar dessa vuxnas mikrokosmos genom en intima observation, fritt från kommentarer.

På scen: DJ-set och Hallands bidrag ur FunkisMello!
Vi gästas av de tre härlig artisterna: Rebecca Wikman, Per Andersson och Sven-Åke Sandberg. 
☞ Rebecca Wikman - vann Funkismello Halmstad 2017 med låten Du är allt, ger oss vinnarlåten som hon sedan ska framföra på finalen den 24 april på Cirkus i Stockholm. 
☞ Per Andersson - vann Funkismello Halmstad år 2015 med låten Stad i ljus. Under massivt jubel vann han dessutom riksfinalen i Stockholm. 
☞ Sven-Åke Sandberg - kallas för Halmstads Pavarotti och deltog i Funkismello 2015 med O sole mio, vilket också är den låt han sjunger för oss. 

Vi får också lära känna artisterna lite mer genom härligt mellansnack och intervjuer med artisterna av Malin Norling & Oa Larsson

Filmsnack:
Efter filmen välkomnar vi lärarna Carina Severinsson, Teodor Lindgren samt Peter Kåreklint från PS Gymnasiesärskola i Varberg upp på scenen för eftersnack och kommentarer.

PS Gymnasiesärskola har ett samarbete med Teater Halland och ger er:  ”Livet är en schlager” är en berättelse om drömmar hopp och ett annorlundaskap, ett gästspel på Teater Halland under perioden 17 – 24 maj 2017.
Berättelsen är inspirerad av Jonas Gardells fantastiska film och handlar om – att alla kan och får vara med fast man ser olika ut!