Doc Lounge Lund
Past5/102010

The Extraordinary Ordinary Life of José Gonzales

Mikel Cee KarlssonFredrik Egerstrand, 74 min, Sweden, 2010

The Extraordinary Ordinary Life of José Gonzales

FÖRFILM: Förhandsvisning på Jonas Odells nya prisbelönta film TUSSILAGO

LIVE: Vi får den stora äran att bekanta oss med den nya lundaduon WOOD RAFT som är en duo bestående av Magnus Melliander och Johan Hansson från Loosegoats, Songs of Soil, Christian Kjellvander bl.a.

DJ: Mima Pastor från Utrikespolitiska föreningen och Nadin Ghawi , ordförande i Röda Korsets Ungdomsförbund hänger i soffan och spelar sina bästa låtar för oss denna kväll.

Med kongeniala metoder: videodagbok, konsertbilder, övervakningskamera, turnédokumenterande och underfundiga animationer har regissörerna Mikel Cee Karlsson och Fredrik Egerstrand gestaltat något så ogripbart som den kreativa processen för ett av landets finaste – och mest hemlighetsfulla – musiker.

De utsökta beståndsdelarna bildar en helhet och ett glödande försvar för konstens skönhet och för dem som skapar den. I filmen följer vi José González genom intima och unika scener under arbetet med den efterlängtade andra album “In Our Nature”. I sin ateljé, hemma och på turné. Genom en dagbok, som bygger på personliga röstinspelningar följer vi hans dagliga reflektioner. Tankar om fotonernas väg från solen in i våra ögon, darwinismen och kampen för att skriva låtar. Filmen ger oss en exklusiv inblick i, många gånger, den ensamma kreativa processen och av en person som försöker hantera och förstå sin egen existens.

Den 17 sept spelar José Gonzales med sitt band JUNIP på Babel i Malmö.  Alla besökare till konserten får 50% rabatt till denna Doc Lounge kväll.