Doc Lounge Växjö
Past29/102014

The Captain and His Pirate

Andy Wolff, 76 min, Germany, 2012

The Captain and His Pirate

Little Lion, Death Ray Boot och John Bull Gang live!

Kom till oss o ta en öl med oss på den legendariska källarlokalen av Kafé Deluxe! Denna kväll ser vi den fängslande dokumentären. Vi får även träffa 19årige Ahmed från Somalia, som kom till Sverige för två år sedan. Kvällen avslutas med Nemis och skön livemusik.

The Captain and his Pirate handlar om gisslandramat på fraktfartyget Hansa Stavanger sommaren 2009, då pirater attackerade och ockuperade skeppet utanför Somalias kust. På detta skepp möts två män från två helt olika världar: skeppskaptenen Kryzdof Kotiuk och piratledaren Ahado. Genom maktspel, förlust av auktoritet och isolation uppstår plötsligt en udda vänskap mellan kaptenen och piraten, som grundas i den medmänsklighet vi alla någon gång känt för varandra. Vi följer med båda män i deras liv efter dramat och vi får höra deras version av vad som egentligen utspelade sig på skeppet.

Ni får träffa Ahmed Ibrahim Ali Hassan, född i Somalia, som kom till Sverige två år sedan. I våras hade han en fotoutställnig om sitt hemland på Växjö Stadsbibliotek, som visar en annan bild av det Somalia som skildras i nyhetsflödet.

Sitt gärna kvar efter filmen och se gratis på banden Little Lion, Death Ray Boot och John Bull Gang som presenteras av Studiefrämjandet.

 

 

Friends & sponsors