Doc Lounge Malmö
Past22/112016

Strike a Pose

Ester GouldReijer Zwaan, 83 min, NetherlandsBelgium, 2016

Strike A Pose

Catch up with Madonna’s Dancers

Eleganta, begåvade och vackra män. Strike a Pose är filmen om dansarna som stöttade karriären för en av världens mest älskade och kontroversiella artister - Madonna. Men bakom scenen var de bara en blandad, lättpåverkad grupp ungdomar. Deras liv skulle för alltid förändras av Madonnas ikoniska turné Blonde Ambition Tour. Kvällen fylls av skön musik från TIMBE LIVERÖD och TEA FALK Genierna bakom klubben I Ain’t Sorry!

STRIKE A POSE
Ester Gould, Reijer Zwaan, 83 min, Netherlands, Belgium.
Madonna arrangerade en audition inför sin stora ‘Blonde Ambition Tour’ och sökte specifikt dansare från Vouge-världen. Sju unga män utsågs och blev senare hennes vänner, inspiration och så småningom familj. De unga männen har idag, 25 år senare, vuxit upp och berättar i Strike A Pose om hur det var att framträda inför enorma massor av fans. Plötsligt blev de förebilder för en helt ny generation av queers.
Detta var i en tid när HIV-epidemin skördade många liv samt fördomsfulla rykten spreds som en löpeld om homosexuella och HIV-positiva. Det var en kamp att övervinna skammen samhällsklimatet stämplade dem med. Madonna tog striden mot AIDS på scen och med sig hade hon sina dansare - men hade dansarna själva verkligen skrivit upp sig på detta? I denna dokumentär är det privata fortfarande politiskt.

DJ: TIMBE LIVERÖD och TEA FALK
Genierna bakom klubben I Ain’t Sorry spelar all rnb och hip hop som de, och ni, någonsin velat dansa till. Deras favoritsaker är hits, glitter, girls och packade dansgolv, och de ser till att få med sig alla fyra när de tar över DJ-båset. Dessa youngsters är experter på fest.

TID: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Friends & sponsors