Doc Lounge Helsingborg
Past14/92016

Strike a Pose

Ester GouldReijer Zwaan, 83 min, NetherlandsBelgium, 2016

Strike a Pose

Säsongspremiär på The Tivoli i sann 90-talsanda.

STRIKE A POSE ger en unik inblick i Madonnas mest kontroversiella turné och samhällsklimatet vid den tidpunkten. Bästa 90-talsoutfit under kvällen vinner pris!

Madonnas dansare blev förebilder för människor världen över, att våga vara den du är. 25 år senare berättar de om livet under och efter turnén, och om att övervinna skam. För första gången delar de med sig av hur krävande det har varit att leva upp till det frigjorda liv de uttryckte på scen.

Det är en film om en tid när hiv-epidemin skördade många liv. Fördomsfulla rykten spreds som en löpeld om homosexuella och hiv-positiva, och det var en kamp att övervinna skammen samhällsklimatet stämplade dem med. STRIKE A POSE handlar om rädsla och fördömanden som håller oss tillbaka, och hur svårt det är att acceptera sig själv när man känner sig annorlunda.

17.00 Entrén öppnar
17.45 Olrog & Andersson framför sina bästa tolkningar av Madonna
18.00 Kortfilm
18.15 STRIKE A POSE
19.35 Samtal Positiva Gruppen Syd - Mitt liv är inte hiv
Positiva Gruppen Syd är en förening som verkar för personer som lever med hiv och de som berörs av hiv i södra Sverige

In och rota djupt i garderoben! Vi har ett fint pris till vinnaren av bästa 90talsoutfit. 

På Doc Lounge kan du luta dig tillbaka. Här dukar vi upp de allra bästa och senaste dokumentärfilmerna från hela världen blandat med spännande kringarrangemang och upptåg, samtal och finbesök. Lite som hemma, fast bättre…

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, The Tivoli, JTek, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack vänner!

Varmt välkommen på vår säsongspremiär på The Tivoli

Friends & sponsors