Doc Lounge Göteborg
Past16/112010

Space Tourists

Christian Frei, 95 min, Switzerland, 2009

Space Tourists

I sitt senaste projekt, undersöker filmaren Christian Frei en gammal dröm om människan: drömmen om att lämna vår planet som en “normal person» för att resa- och etablera sig i rymden..

DJ och LIVE: The Movement

Idag erbjuds möjligheten. För ringa 20 miljoner dollar gjordes dröm till verklighet för den amerikanska finanskvinnan Anousheh Ansari. Den här dokumentären följer hennes lyxsemester i rymden som består i att uppleva det vardagliga livet på den internationella rymdstationen. Men framför allt fångar filmen rymdens extraordinära skönhet och sätter dess stillhet och ro i kontrast till jordlivets pågående galenskap och upptåg. Bland annat skildras den verklighet som berättar om kazakiska samlares livsfarliga jakt efter rymdskräp som bokstavligen faller ur himlen. Med fantastiska bilder, tar SPACE TOURIST med sin publik in i en fascinerande värld full av förundran och förvåning, i rymden lika mycket som på jorden.

The Movements.

The Movements gästar Doc Lounge under kvällen. 2009 släppte de? For Sardines space is no problem?, en skiva där pionjären Christer Fuglesang hyllas för sin bedrift som första svensk i rymden. Christer själv diggade musiken och tog med plattan upp i rymden!

Enligt The Movements är skivan i fråga rymdfararens liv i kronologisk ordning, framfört i en blandning mellan kraut, spacerock och punk. I vanliga fall drar dock bandets musik mer åt 60-talets garage, vilket man bitvis också kan höra på skivan.

http://www.themovements.com
http://www.myspace.com/themovements

Varmt välkommen denna afton när Doc Lounge utforskar rymden. Det kommer bli något alldeles utomjordiskt, det vill vi lova!