Doc Lounge Malmö
Past29/112010

Space Tourists

Christian Frei, 95 min, Switzerland, 2009

Space Tourists

Varmt välkommen denna afton när Doc Lounge utforskar rymden- från film, musik till hemliga gäster. Det kommer bli något alldeles utomjordiskt, det vill jag lova!

Dj: Cecilia Flink (Klubb Kristallen)

Live: Crying day care choir

Extra, Extra: En mycket hemlig och för kvällen skräddarsydd gäst..

I sitt senaste projekt, undersöker filmaren Christian Frei en gammal dröm om människan: drömmen om att lämna vår planet som en “normal person» för att resa- och etablera sig i rymden..

Idag erbjuds möjligheten. Och för ringa 20 miljoner dollar gjordes dröm till verklighet för den amerikanska finanskvinnan Anousheh Ansari. Den här dokumentären följer hennes lyxsemester i rymden som består i att uppleva det vardagliga livet på den internationella rymdstationen. Men framför allt fångar filmen rymdens extraordinära skönhet och sätter dess stillhet och ro i kontrast till jordlivets pågående galenskap och upptåg. Bland annat skildras den verklighet som berättar om kazakiska samlares livsfarliga jakt efter rymdskräp som bokstavligen faller ur himlen till en storleken av dinosaurier. Med fantastiska bilder, tar SPACE TOURIST med sina publik in i en fascinerande värld full av förundran och förvåning, i rymden lika mycket som på jorden.

Space Tourist är flerfaldig prisvinnare och kritikerrosad världen över.