Doc Lounge Malmö
Past1/122008

Solange on Love

Tine Katinka Jensen, 50 min, Denmark, 2008

Solange on Love

Regissörsbesök och livemusik!

Drömmen är enkel men svår att manisfestera. Att ha tak över huvudet och golv under fötterna, att ha en partner som är drogfri, att ha en dörr som kan låsas om natten. Detta är historien om två kvinnor med samma namn, Solange.

DJ: Carlos Rojas

Band: Garmisch Partenkirchen

På besök: Filmens regissör Tine Katinka Jensen samt filmens producent Vibeke Vogel.

Hållpunkter: Doc Lounge öppnar 19.00, Livespelning 19.40, Filmen börjar 20.00.

Den ena Solange är mor till två små barn och tjänar sitt uppehälle genom att passa upp på de parkerade bilarna i Santiagos gator. Hon är 22 år , rapp i käften och intensiv, och hon har betalt ett högt pris för att vara tillsammans med pojkvännen Pato, barnens far. Pato stjäler Solanges skor och säljer dem för att få pengar till crack, han ryker in och ut ur fängelse och sällan där för deras barn – men han får henne att skratta! 

Den andra Solange är en vacker och förförande ung kvinna på 15 år som bor med sin familj på en av de kullar som omger Valparaiso. Hon är skolflicka och en bra Cueca dansare och hon kan  varken hålla sina händer eller läppar från sin pojkvän Esteban. Längtan efter att vara tätt fyller allt. De två möts upp i parker i all hemlighet och smyger sig hem under lakanen när föräldrarna är ute.

Tiden löper som fin sand mellan fingrarna och historierna utvecklar sig. Den unga flickan har plötsligt blivit mor, trots att hon själv bara är ett stort barn. Kvinnan på gatan pendlar mellan hopp och desperation. Balansen mellan det solida begäret och en meningsfull framtid, och alla de ting som hotar hjärtat, är hårfin

En poetisk och känsloladdad film, som följer det vackra livet på gränsen.