Doc Lounge Stockholm
Past8/32011

She's Blond Like Me

Fia-Stina Sandlund, 90 min, Sweden, 2011

She's Blond Like Me

FILMEN VISAS SOM EN DEL AV BANGS 20-ÅRSFEST!

Doc Lounge Sthlm teamar upp med Bang för att göra tidernas bästa kvinnodagsfirande (plus tidningens 20-årsfest)! Förutom She’s Blonde Like Me så kommer kvällen att bjuda på massa mer film tillsammans med femenistiska distributionsbolaget Cinenova och dans, djs och bästa musiken. Får tyvärr inte avslöja band och namn ännu men snart snart snart kommer det och ingen kommer att bli besviken….

DJ: Alexandra Dahlström

Q&A: Fia-Stina Sandlund

Konstnären Fia-Stina Sandlund och skådespelerskan Alexandra Dahlström möts på Arlanda flygplats en dag i juni för en provfilmning. Tre dagar senare ska de göra en performance på Venedigbinnalen i form av en intervju. Alexandra ska i rollen som Julie svara på frågor om Fia-Stina Sandlunds spelfilmsprojekt “She’s Wild Again Tonight” – som är en samtida tolkning av August Strindbergs berömda pjäs Fröken Julie.

Under tre dagar filmas allt förarbete inför intervjun. Fia-Stina sätter in Alexandra i projektet samt karaktären Julie. Det visar sig att Alexandra, precis som Fia-Stina, har många likheter med karaktären de försöker skapa – de har båda känt sig stigmatiserade i rollen som radikala feminister. Alexandra som den rebelliska tonårstjejen från Lukas Moodyssons Fucking Åmål, Fia-Stina som konstnären som kuppade Fröken Sverige-tävlingen i direktsänd TV år 2001. Under tiden Fia-Stina och Alexandra pluggar, repeterar, och delar solskyddsfaktor byggs ett unikt förtroende upp. Alla förberedelser filmas som en del av provfilmningen. Vid dagen för performancen är förväntningarna på topp. Men – plötsligt inträffar en smärre katastrof som gör att framträdandet tar en oväntad vändning. Kan det vara Strindberg som spökar?”

Presenteras i samarbete med Stockholm stads kulturförvaltning, Södra Teatern, Folkuniversitetet och Bang.