Doc Lounge Lund
Past28/92010

Roman Polanski: Wanted and Desired

Marina Zenovich, 99 min, USA, 2008

Roman Polanski: Wanted and Desired

EXTRA: Filmvetare Tommy Gustafsson introducerar filmen och juriststudenten Marc Gorrie som studerat “american law” i Usa  ger sin kommentar till det amerikanska rättssytemet.

LIVE: Kritikerrosade  Sofia Härdig har gått från rock till electronica och spelat både i New York och Berlin. Denna kväll står hon på scenen för er.

SOFIA HÄRDIG har onekligen en av landets största rockröster. Hon använder den som ett instrument, vädjande, krängande, ropande, viskande. Hennes musik väjer inte för några känslor. Det är en stark upplevelse att se och höra Sofia.” Tomas Millroth

DJ: Jerker Kaj jobbar på Folkets Bio, driver sitt eget bokförlag: bok förlag samt är sångaren i bandet  FREDRIK när han inte sitter hos oss och myser.

Roman Polanski är utan tvivel en av världens mest beundrade och respekterade filmregissörer med filmer som Oscarbelönade Pianisten, Chinatown och Rosemarys baby. Men hans rykte är för evigt fläckat av åtalet mot honom, för att ha haft sexuellt umgänge med en minderårig flicka och hans efterföljande flykt från USA.

Filmskaparen Marina Zenovichs fascinerande dokumentär Roman Polanski: Wanted and Desired hade prisbelönt premiär på Sundance filmfestival. Filmen återöppnar det komplexa och fortfarande kontroversiella fallet 30 år senare, och ifrågasätter många av de myter som har byggts upp runt det, och de händelser som ledde till domen och den mediacirkus som följde.

Roman Polanski – wanted and desired är lika mycket en historia om en trasig konstnär som ett trasigt rättsystem.