Doc Lounge Malmö
Past23/22009

Planet B-boy

Benson Lee, 98 min, USA, 2008

Planet B-boy & Phanatix BREAKDANCESHOW

Spektakulär breakdanceshow!

Dj: Gänget bakom Music Doc 2009

På plats: Kim Bøytler och Karsten Mathiesen, grundare av Freestyle Phanatix m.fl.

Live: Efter filmen bjuder Phanatix på BUST DA BREAKZ – en spektakulär breakdanceshow. Med sig i bagaget finns bland annat Danmarksmästaren och Nordiska mästaren i Breakdance 2008!

Med övertygande karaktärer och vibrerande dansklipp ingår Planet B-Boy i den internationella världen av B-boying. Denna urbana dans som kanske är mer känd som “Breakdance”.

Platserna Osaka, Paris, Seoul och Las Vegas ramar in de intima historierna om dansarnas vilja att nå sina drömmar trots missförstånd från omvärlden och från sina egna familjer. En amerikansk dansare i Las Vegas väntar på sitt stora genombrott, en koreansk son söker sin pappas acceptans, medan en annan tolvårig pojke i Frankrike konfronterar sin familjs rasism. De möts i en “Battle of the year”-final i Tyskland där deras skicklighet sätts på prov tillsammans med dansare från 18 olika länder tävlar de om världsmästartiteln.

Planet B-Boy är en uppvisning av briljanta dansnummer, häpnadsväckande demonstration av styrka och smidighet som visar hur streetdance från New York har utvecklats till en inspirerande konstform för en ny generation kids världen över.

Hålltider:
19.00 Doc Lounge öppnar som vanligt med bar och lounge.
20-21.30 Filmvisning. Efter filmen bjuder vi på Q&A och samtal med bland annat Kim Bøytler och Karsten Mathiesen.
22.00 Breakdanceshow i teatersalen (30 min). Följt av mingel och häng så länge man orkar.
OBS! Det kommer att vara eftersläpp efter filmen till teatersalen och showen.
Pris helkväll/danshow: 60/respektive 30 riksdaler. Easy!

Kvällen presenteras i samarbete med Music Doc Festivalen 2009 och Freestyle Phanatix. Med hjälp av stöd från Riksteatern, Malmö.