Doc Lounge Malmö
Past10/112008

Patti Smith. Dream of Life

Välkommen till en värld av Patti!

Äntligen har Doc Lounge lyckats sätta klorna i denna efterlängtade dokumentär om multikonstnären, rockikonen och tvåbarnsmorsan Patti Smith.

DJ: Dj San-One & Babydoll (Kartellen)

HÅLLPUNKTER: 19:00 Doclounge öppnar, 20:00 filmvisning

Redan med debutalbumet Horses (1975), som producerades av den tidigare Velvet Underground-medlemmen John Cale, kom Pattis Smith att skriva musikhistoria. Albumet kan räknas till Smiths mest inflytelserika och ses som en stor inspirationskälla inom punken, men även till senare rockmusik. Sedan debuten har artisten producerat skivor, skrivit poesi och gett konserter på löpande band. Hennes politiska engagemang är stort. Och hon är känd för sitt predikande om världsfred och vikten av miljöfrågor.

Man kan lungt säga att Steven Sebrings dokumentär ”Patti Smith. Dream of life” har tagit sin lilla tid. Filmen är inspelad till och från under elva år, med utgångspunkt i några svåra år när Patti Smiths bror, man och flera vänner gick bort. Genom arkivmaterial, intervjuer, hemmafilmer, fotografier och ljudband har Sebrings skapat en film som inbjuder till en resa genom den legendariska artistens trettioår långa, högst mångfasetterade, karriär. Men med sitt unika material erbjuder filmen även ett unikt och mycket personligt porträtt av privatpersonen Patricia Lee Smith (hennes riktiga namn). Vem är hon? Och vari ligger hennes otroliga drivkraft?När DNs George Cederskog träffade Patti Smith i Stockholm i samband med hennes spelning på Cirkus 2007 beskrev hon sin karriär så här;“- Jag gjorde det bästa utifrån vad jag kunde och visste. Jag var en amatör direkt från gatan som var uppfylld av att rock’n’rollen tillhörde folket. Och så har jag fortsatt..”Patti Smith besitter en fantastisk tro på att en bättre värld är möjlig. Vi glädjer oss till en poetisk afton i hennes ära!

I samarbete med

MALMÖ INTERNATIONAL MUSIC FILM FESTIVAL- Sveriges nya musikfilmsfestival