Doc Lounge Stockholm
Past24/42010

P-Star Rising

Gabriel Noble, 86 min, USA, 2009

P-Star Rising Trailer from Ion Ray on Vimeo.

P-Star Rising

SÖDRA TEATERN, Kägelbanan med Tempo Dokumentärfestival

Säsongsavslutning med Tempo och fest!

Dj: Astrid och Joakim Bergman

Jammin och RFoD presenterar We’re Jammin Afterparty 22.00 – 02.00

Live: Franska Vicelow från det omtalade Saïan Supa crew tillsammans med sina dansare (RAF). 

”P-STAR RISING”. Priscilla är nio år. Hon bor med sin pappa och sin storasyster i en trång etta i Harlem. Världen ser ut att vara emot familjen, men Priscilla har en gåva: hon har en röst och en utstrålning som lyser starkt. Pappan som själv hade stora ambitioner på en musikkarriär ser nu en chans att förverkliga dem genom sin dotter.

Filmen följer pappan och döttrarna under fyra år av hårt arbete för att etablera Priscilla på rapscenen. Samarbetet för de båda närmre varandra, samtidigt som de kämpar på var sitt håll. Pappan för att klara av att uppfostra och försörja barnen och Priscilla för att göra sin far stolt samtidigt som hon innerst inne bara är ett barn, med behov av kärlek, trygghet och lek istället för den vuxna omgivningens högt flygande planer och förväntningar.

We’re Jammin Afterparty

Franska Vicelow från det omtalade Saïan Supa crew tillsammans med sina dansare (RAF). På plats har vi DJ Piggo, DJ Prime, DJ Will-Rock, DJ Pure P och många fler för att få golvet att gunga och folket att svettas från öppning till stängning.