Doc Lounge Lund
Past6/42010

P-Star Rising

Gabriel Noble, 86 min, USA, 2009

P-Star Rising Trailer from Ion Ray on Vimeo.

P-Star Rising

LIVE: WIBELT OCH SEBBE  började sin karriär tillsammans 2007 på en openmic tillställning. Nu 3 år senare har de färdigställt sitt första album  Ungtuppar. Ikväll ger de oss ett hett smakprov.

DJ: Johan  Nordqvist från Lunds helt klart coolaste skivbolag BAD TASTE RECORDS kommer och snurrar skivor. Kom och gör honom sällskap  i soffan och pressa honom på allt från hur man lyckas i musikbranchen till vilken han tycket är den fetaste musiken just nu.

Vid nio års ålder berättar Priscilla för sin far, Jesse: “Jag tänker bli en rapartist och jag vill förverkliga dina drömmar om att lyckas i musikbranschen”. Som far blir Jesse starkt berörd över Priscillas passion och målmedvetenhet . Samtidigt uppriktigt imponerad och girig av hennes naturliga talang och karisma. Jesse sätter omedelbart igång att drilla sin dotter och lära henne allt han kan om musik, rap och den sten hårda musikbranschen där talang, attityd och utseende spelar precis lika stor om inte avgörande roll för en karriär.

Filmen följer far och dotter under deras fyra år av hårt arbete för att etablera Priscilla på rapscenen. Det råder ingen tvivel om att samarbetet för de båda närmre varandra på många sätt. Det är tydligt att Jesse upplever sig som pånyttfödd i rollen som Priscillas manager, sporrad av bitterhet och revanschlusta över att själv aldrig ha lyckats med den egna musikkarriären. Priscilla å andra sidan slits mellan viljan att göra sin far stolt samtidigt som hon bara är barnet, oskyldig samtidigt väl medveten om den vuxna omgivningens högt flygande planer för henne.