Doc Lounge Göteborg
Past22/32016

Oriented

Jake Witzenfeld, 86 min, IsraelUK, 2015

Oriented

Göteborgsspremiär för prisade Oriented som tar oss med till Tel Aviv och vi har eftersnack med regissören!

Doc Lounge GBG visar Oriented. Om tre palestinska killar som söker efter sin sexuella och nationella identitet i staden i Tel Aviv under Israel-Gazakonflikten. Efter filmen blir det Q&A med regissören Jake Witzenfeld via Skype!

I Oriented följer vi tre palestinska vänner på vägen i att hitta sin nationalitet och sexuella identitet. Khader är från en prominent muslimsk maffiafamilj och bor med sin israeliska pojkvän David och deras dalmatiner Otis i Tel-Aviv. Khader brottas med sin önskan till förändring i en till synes hopplös situation. Fadi är en entusiastisk palestinsk nationalist som konfronteras med en skuldbelagd judisk kärlek och Naeem måste konfrontera sin familj med sanningen om sin sexuella läggning.

Bestämda att göra en förändring grundar dessa vänner en fredlig kulturell motståndsgrupp vid namn Qambuta som verkar viralt för kön och nationell jämlikhet. Även om deras arbete inte förändrar världen så hjälper det definitivt dem själva i deras frustration av att leva med multifasetterade identiteter.

Titel: Oriented
Regi: Jake Witzenfeld I Land: Israel, UK I Språk: Engelska I Text: Engelska I Längd: 86 min
Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=J0PKz3Qz9uw
INFORMATION IN ENGLISH: http://doclounge.se/films/oriented

REGISSÖRSSAMTAL/Q&A:
Jake Witzenfeld är en brittisk filmregissör och producent född och uppvuxen i Essex England. Efter sina studier i Mellanöstern flyttade Jake till Tel Aviv där han träffade Khader, Fadi och Naeem som sedan ledde till Witzenfelds filmdebut Oriented.

TID & PLATS
Dörrarna öppnas tisdag 22 mars kl 19.00 på Bengans, Stigbergstorget 1. Filmen börjar kl.19.30. Samtal med regissör via skype börjar strax efter filmens slut kring kl 21.00.

BILJETTER & TILLGÄNGLIGHET
Köp din biljett via länken:https://billetto.se/users/ doc-lounge-goteborg eller betala i dörren 80 kr (kontant). (60 kr för student/pensionär/ arbetslös) ELLER Doc Lounge Guldkort (350 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. Det finns alltid ett antal reserverade platser för Guldkort, men kom i tid för att säkra din plats.

Det är låg tröskel in till foajén. Därifrån är det en trappa ner till utrymmet där filmen visas. Två trappsteg upp till liten toalett.