Doc Lounge Malmö
Past9/22016

Oriented

Jake Witzenfeld, 86 min, IsraelUK, 2015

Oriented

Sverigepremiär och invigning för Exil Filmfestival Malmö! Q&A med filmens regissör Jake Witzenfeld!

Exil Filmfestival Malmö inviger 2016 års festival på Doc Lounge den 9 februari med stor nordisk premiär av Oriented, där Jake Witzenfeld tar oss med till Tel Aviv och tre palestinska killars vardagliga kamp med nationell och sexuell identitet. Efter filmen blir det Q&A med regissören via Skype!

I Oriented följer vi tre palestinska vänner på vägen i att hitta sin nationalitet och sin sexuella identitet i Tel-Aviv under Israel-Gazakonflikten. Khader är från en prominent muslimsk maffiafamilj och bor med sin israeliska pojkvän David och deras dalmatiner Otis i Tel-Aviv. Khader brottas med sin önskan till förändring i en till synes hopplös situation. Fadi är en entusiastisk palestinsk nationalist som konfronteras med en skuldbelagd judisk kärlek och Naeem måste konfrontera sin familj med sanningen om sin sexuella läggning. Fast beslutna för att göra förändring grundar dessa tre vänner en fredlig kulturell motståndsgrupp vid namn Qambuta som verkar viralt för köns- och nationell jämlikhet. Även om deras arbete inte förändrar världen så hjälper det definitivt dessa tre vänner i deras frustration av att leva med multifasetterade identiteter.

REGISSÖRSSAMTAL: Q&A med filmens regissör Jake Witzenfeld via Skype. Jake Witzenfeld är en brittisk filmregissör och producent född och uppvuxen i Essex England. Efter sina studier i Mellan Östern flyttade Jake till Tel Aviv där han träffade Khader, Fadi och Naeem som sedan ledde till Witzenfelds filmdebut Oriented.

Kvällen arrangeras tillsammas med Exil Filmfestival Malmö.
Exil Filmfestivalen i Malmö 2016 ”Borderless Minds” invigs denna kväll på Doc Lounge. Festivalen kommer att hållas 12-14 februari på biografen Panora i Malmö. Under tre dagar kommer det att visas filmer, konstutställningar, frågestunder och workshops på olika scener runt om i Malmö.

TID: Den 9 februari.
19.00 Dörrar öppnar  
20.00 Filmen börjar 
21.30 Q&A via Skype med regissör. 

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö.
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

DOC LOUNGE MALMÖ
I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Visningarna på Doc Lounge Malmö presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.