Doc Lounge Helsingborg
Past1/32017

Noma - My Perfect Storm

Pierre Deschamps, 95 min, UK, 2015

"Noma my perfect storm" - Trailer from Documentree Films on Vimeo.

Noma - My Perfect Storm

Följ framgångsrika René Redzepi och hans prisade restaurang Noma.

En kreativ resa i det unika sinnet hos en av världens mest framgångsrika kockar René Redzepi, delägare i den prisade restaurangen Noma.

“Every bit as beautiful and sensuous as the courses they create at Noma.”
-Berlingske Tidende
★★★★

Hur lyckades René revolutionera den gastronomiska världen och uppfinna ett helt nytt sätt att tolka nordisk mat samtidigt som han radikalt förändrade bilden av den moderna kocken? Hans berättelse liknar den klassiska sagan om den fula ankungen som förvandlas till en majestätisk svan, där René Redzepi blir härskare över den moderna gourmetmatens rike. Men under den polerade ytan finns sprickor i form av gamla sår. 2013 blir det värsta året i René Redzepis karriär. Vi följer honom när han kämpar sig tillbaka till toppen, uppfinner Noma på nytt och återvinner titeln som världens bästa restaurang 2014. För fjärde gången.
Språk: Engelska. Inga undertexter.

“A foodie’s valentine”
-NY Times
★★★★★

Wendy Moden uppträder kl 17.45 med kinesiska melodiska sånger. Görs i samarbete med våra vänner på Mångkulturellt Center Helsingborg. Dessutom visar vi kortfilmen FÖTTER av Carin Bräck. Elmer tvingas efter en svår bilolycka att genomgå en dubbel fottransplantation. Men när han ska lämna sjukhuset upptäcker han att hans nya fötter har en egen vilja.

Efter filmen möter vi Pamela von Sabljar - global talare, utbildare och världsförändrare. För ett par år sedan kastades Pamela in i den hårdaste kamp hon någonsin tvingats utstå. Hör hennes personliga resa om erfarenheter som gav näring åt att hållbart förhålla sig till oförutsedda händelser och vardagliga utmaningar. Vilket möjliggör att skapa ett större liv. Samtalet modereras av Hedvig Weibull som är kulturjournalist och aktiv i Doc Lounge Helsingborgs styrelse. Hedvig är just nu aktuell med Kunskapsklubben som är en folkbildningssatsning på Folkuniversitetet där forskning förs ut till otraditionella miljöer.

TID: Dörrarna öppnar kl 17.00 / Filmen börjar ca kl 18.00
PLATS: The Tivoli, Köpenhamnskajen 1, Helsingborg
ENTRÉ: 70 kr (60 kr förköp, 50 kr /Stampus och AW-sällskap)

Doc Lounge Helsingborg håller som vanligt till på The Tivoli och kryddar varje visning med liveframträdanden, förfilmer och eftersnack med spännande gäster. Nytt för i år är AW-paketet som ger sällskap på fem eller fler personer rabatt på inträdet. Dessutom möblerar vi numera även med bord för de som önskar äta en bit mat under programmet.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, The Tivoli, JTek, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack vänner!

Friends & sponsors