Doc Lounge Varberg
Past9/32017

Noma - My Perfect Storm

Pierre Deschamps, 95 min, UK, 2015

"Noma my perfect storm" - Trailer from Documentree Films on Vimeo.

Noma: My Perfect Storm

Dokumentären om världens bästa restaurang!

Dejligt danskt denna kväll! Följ framgångsrika René Redzepi och hans prisade restaurang Noma! Varbergsrestaurangen Mono gästar med inspiration! En kväll för alla foodies, en kväll för både ögon och mage!

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 Mingel & Musik I 20.00 Film I 21.40 Gäster från Mono + Carl Kindblom som tidigare arbetat på Noma!

Film: Noma - My Perfect Storm

Noma-My Perfect Storm är en kreativ resa i René Redzepis sinne. Hur lyckades han revolutionera den gastronomiska världen och uppfinna ett helt nytt sätt att tolka nordisk mat medan han radikalt förändrade bilden av den moderna kocken? Hans berättelse liknar den klassiska sagan om den fula ankungen som förvandlas till en majestätisk svan, där René Redzepi blir härskare över den moderna gourmetmatens rike. Men under den polerade ytan finns sprickor i form av gamla sår. 2013 blir det värsta året i René Redzepis karriär. Vi följer honom när han kämpar sig tillbaka till toppen, uppfinner NOMA på nytt och återvinner titeln som världens bästa restaurang 2014. För fjärde gången.

“A foodie’s valentine”
-NY Times
★★★★★

På scen: Danska duon Dan x 2

Före filmen bjuds vi på danskt örongodis av musikerduon Dan x 2. Dan Nörgard Kristensen och Dan Kristensen är far och son och de spelar några sköna danska låtar som nog känns igen - och dessutom lite go' ragtime och bluegrass! 

Gäster i baren och på scen: Nya varbergsrestaurangen Mono + Carl Kindblom som tidigare arbetat på Noma. 

I baren serveras läckra smörrebröd med lokala råvaror. Det är krögarna Isabelle Åkerblom, Calle Strannesten och Johan Svensson från nyöppnade varbergskrogen Restaurang Mono som skapat läckerheterna för Teaterbaren. Efter filmen berättar de om synen på närproducerat och vad som driver dem. De svarar gärna också på publikens frågor! Restaurang Mono levererar den läckra tallriken med 2 smörrebröd för endast 120 kr. Den ena med rostbiff, remoulad och rostadlök på rågbröd och den andra med ägg och ansjovis på hembakat bröd. Förbeställ gärna för att vara säker, maila till jenny.serholt@teaterhalland.se