Doc Lounge Malmö
Past24/12017

Noma - My Perfect Storm

Pierre Deschamps, 95 min, UK, 2015

"Noma my perfect storm" - Trailer from Documentree Films on Vimeo.

Noma - My Perfect Storm

Följ framgångsrika René Redzepi och hans prisade restaurang Noma

Den 24 januari startar Doc Lounge Malmö våren med filmen Noma - My perfect Storm. En kreativ resa i det unika sinnet av världens mest framgångsrika kockar René Redzepi, delägare i den prisade restaurangen Noma. Gästar kvällen gör mästerkocken Titti Qvarnström - Den första kvinnan i Norden att få den prestigefyllda michelinstjärnan! En kväll för alla foodies, en kväll för både ögon och mage!

OBS!
Biljetterna till detta event är utsålda. 
Vid utsålda kvällar gäller guldkort eller förköpsbiljett (det går då alltså inte att köpa biljett i kassan under kvällen den 24/1). På Doc Lounge finns onumrerade platser varav 90% är sittplatser och 10% är ståplatser så vi råder er att vara i god tid.

“Every bit as beautiful and sensuous as the courses they create at Noma.”
-Berlingske Tidende
★★★★

Noma-My Perfect Storm
Pierre Deschamps / UK / 2015 / 100 min
Noma-My Perfect Storm är en kreativ resa i René Redzepis sinne. Hur lyckades han revolutionera den gastronomiska världen och uppfinna ett helt nytt sätt att tolka nordisk mat medan han radikalt förändrade bilden av den moderna kocken? Hans berättelse liknar den klassiska sagan om den fula ankungen som förvandlas till en majestätisk svan, där René Redzepi blir härskare över den moderna gourmetmatens rike. Men under den polerade ytan finns sprickor i form av gamla sår. 2013 blir det värsta året i René Redzepis karriär. Vi följer honom när han kämpar sig tillbaka till toppen, uppfinner NOMA på nytt och återvinner titeln som världens bästa restaurang 2014. För fjärde gången.

“A foodie’s valentine”
-NY Times
★★★★★

GÄST: Vi är så stolta över att kunna presentera kvällens gäst, en riktig stjärna inom den gastronomiska världen Titti Qvarnström från Bloom in the Park, nyligen utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden och Qvarnström är den första kvinnliga kocken i Norden att belönas med en Michelinstjärna 2015. Titti har tidigare tävlat i tv-programmet Köksmästarna 2014, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit I semifinal i Årets kock 2009.


KVÄLLENS LÄCKERHETER: Som sig bör till kvällens event så kommer det att bjudas på spännande smaker från vår fantastiska region. Innan filmen bjuds publiken på den läskande drycken Calliente. Som ett lysande alternativ till alkoholhaltig dryck har Calliente slagit sig fram som en prisad favorit på marknaden. Denna kväll släpps den tredje smaken: Chili Blueberry Lemongrass, utvecklad tillsammans med vår gäst Titti Qvarnström.

Som en delikat avrundning på kvällen bjuder Titti Qvarnström tillsammans med Erik Stenberg och Teres Arvidsson publiken på en spännande provsmakningsmeny!

Erik Stenberg, matproduktionsystemaktivist och Teres Arvidsson, hälsocoach är  orädda foodies som utforskar nya mattrender och har ett genuint intresse för klimatsmarta grödor.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

 

Titti Qvarnström

Calliente

Erik Stenberg och Teres Arvidsson

Friends & sponsors