Doc Lounge Lund
Past14/92010

My Playground

Kaspar Astrup Schröder, 52 min, Denmark, 2009

My Playground

Säsongspremiär!

DJ: Ville Hising från Fojab arkitektkontor bygger upp ljudrummet.

EXTRA: En av Sveriges främsta parkour utövare Alex Segerstein besöker oss för att sätta guldkant på kvällen möter upp med filmens huvudpersoner från Köpenhamn.

DEBATT: Staden som terräng- hur bygger man och planerar för mänsklig rörelse och liv. Moderator: Emma Nilsson, arkitekt, lärare, Arkitekturskolan, MAH

Hur leker man med rörelser och rum? Är det självklart att gå från en punkt till en annan och  kan man göra på andra sätt? Parkour är sporten där man  rör sig i stadsrummet på andra sätt än de vanliga. I MY PLAYGROUND får vi följa med några av Köpenhamns parkourutövare. Team JiYo leder oss genom staden och resonerar med Ingels om staden och “urban mobility”.  Arkitekten Bjarke Ingels och hans okonventionella kontor BIG skapar arkitektur i utgångspunkt från intresset för människans preferenser intresserar sig för den nya rörelsen och tar sig an att rita världens första parkourpark.Vi får också följa med till Danmark, Japan, USA, Storbritannien och Kina för att se åt vilket håll Parkouren utvecklas.

Välkommen till en hejdundrande och fartfylld säsongsöppning!

Kvällen görs i samarbete med ArchFilmLund