Doc Lounge Kalmar
Past26/52016

Martha & Niki

Tora Mkandawire Mårtens, 90 min, Sweden, 2015

Martha & Niki

Om vänskap, girlpower och att dansa sig fri.

Hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos siktar på att vinna Juste Debout i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen. Om de vinner kommer det att vara första gången som två kvinnor blir världsmästare. Martha & Niki handlar om två dansares kärlek till dansen, till varandra, önskningar och längtan. Om att hitta sig själv och sin egen plats och om utmaningar i ett vänskapsförhållande. Det är en hyllning till dansen, till vänskapen, till hiphopen.

Martha kom till Sverige från Uganda när hon var tretton år med sin mamma och syster. Idag är hon 21 år. Niki är adopterad från Etiopien och uppväxt i en konstnärsfamilj i Sverige. Hon är 26 år. Martha och Niki möttes genom dansen. I sin medryckande film följer regissör Tora Mårtens två extremt talangfulla hiphop-dansare i med- och motgång.

Vi får besök av Niki Tsappos, en av huvudpersonerna i filmen! Niki kommer att hålla i en lättare dansworkshop för alla kl. 17.30. 
Om vädret tillåter kommer vi att vara utomhus.

Martha and Nicki is presented in collaboration with Moving Docs - a EDN initiative supported by Creative Europe, with the aim to create innovative outreach strategies and provide opportunities for urban and rural European audiences to enjoy regular screenings of documentary films through a wide variety of media and platforms.

Niki Tsappos kommer!

Friends & sponsors