Doc Lounge Malmö
Past6/42009

Maradona by Kusturica

Emir Kusturica, 90 min, FranceSpain, 2009

Maradona by Kusturica

Maradona har ett rykte om sig att vara en folkets hjälte. En athlet som mot alla odds lyckades resa sig från slummen för att så småningom nå ett världsomfattande kändiskap. Maradona är mannen som övervunnit alla tänkbara motgångar för att kunna hyllas som levande legend.

Dj: Tony Ernst

Förfilm: Joanna Karlberg och Karolina Bengtsson

Emir Kusturica är en mångfaldigt prisbelönad regissör. Känd för filmer som Zigenarnas tid, Underground och Svart katt, vit katt, men även för att vara en kontroversiell mediaperson med högst annorlunda projekt. Kusturicas dokumentärfilm om Maradona är inget undantag.

Den Maradona som Kusturica möter i sitt projekt är: revolutionären, fotbollsspelaren, mannen, guden, familjefadern, drogmissbrukaren och legenden.

Allt eftersom regissör och subjekt närmar sig varandra, kommer Maradona att avslöja privata detaljer och hemligheter som aldrig tidigare offentliggjorts. Med ett unikt bildmaterial får vi en inblick i Maradonas liv och bakgrundhistoria. Med kamerans hjälp besöker vi specifika omgivningar, platser och talar med människor som alla präglat Maradona till att bli den färgstarka person han är idag. En person som får själva Fidel Castro att buga av vördnad.

Extra Extra: Under kvällen kommer vi ha lotteri med möjlighet att vinna exklusiva MFF-biljetter.

Varmt välkomna!