Doc Lounge Göteborg
Past10/112009

Man Ooman

Andreas JohnsenRasmus Poulsen, 57 min, Denmark, 2008

Man Ooman

DANCEHALL PARTY

Den första riktiga dokumentären om dancehall-kulturen. Sexuell spänning, parningsdans, macho-män, utmanande kvinnor, vapen, och tung, gungande musik.

Live på scen:  Serengeti ( GBG) + DJ Lady Louise

Åldersgräns: 15 år

På Jamaica är Dancehall den fattiga arbetarklassens dans och även om det handlar om att se glassig ut och vara så sexig som möjligt framför videokameran, bubblar spänningen upp under ytan – inte minst i den råa och ultra-sexuella dansen som ofta tar plats uppe i ett träd eller i toppen på en lyktstolpe. De unga dansarna Fresh och Kamar vet vad det är som gäller när de guidar oss runt bland de notoriska gatufesterna, där männen kämpar om kvinnorna, som i sin tur kämpar för att bli valda till årets Dancehall Queen.

Filmen blandar klipp från olika danstillställningar med intervjuer av  en kvinnlig professor, en lesbisk poet, en dansare från Canada, Beenie Man, mfl. De försöker alla förklara vad Dancehall är och om den egentligen är sexistisk och nedvärderande mot kvinnor, eller om det helt enkelt är en ny, häftig danskultur som spränger alla gränser för vad som är tillåtet och inte.

Missa inte denna jamaicanska pärla.. Vi fyller deejaybåset med reggae och dancehall. Ultracoola bandet  Serengeti uppträder live med DJ Lady Louise ( som även spelar skivor resten av kvällen). Big up!!  Baren givetvis öppen med öl, vin, vatten, mackor, kaffe, sköna soffor och fåtöljer. 

Varmt välkomna!