Doc Lounge Malmö
Past14/22017

Lovetrue

Alma Har’el, 82 min, USA, 2016

LoveTrue

Vad är egentligen true love? Finn svaret i LoveTrue på en kväll med kärleksextravaganza!

Välkommen på en stor kärleks-och relationsspecial på Doc Lounge! Regissören Alma Har’el har gjort det igen! Efter den otroligt hyllade dokumentären Bombay Beach kommer nu LoveTrue, en fantastiskt ärlig och rå studie i okonventionella kärleksrelationer. Har’el gästar via skype och efter filmen blir det relationssnack med relationsexperterna Lena Cronqvist och Helga Skeidsvoll.

Tribeca Review: Shia LaBeouf-Produced ‘LoveTrue’ is an Intriguing Puzzle From Director Alma Ha’rel
-IndieWire

LoveTrue
Alma Har’el / 2016 / USA / 82 min 

språk/language: engelska/english
inga undertexter/no subtitles

LoveTrue är en fantastiskt ärlig och naken studie i okonventionella kärleksrelationer. Följ med på en djupdykning i kärlek och vilka utmaningar och äventyr som som kommer med den. Se hur både vårt förflutna och vår framtid kan forma de belsut vi fattar när true love sviker. Regissören Alma Har’el hyllades otroligt för sin förra dokumentär Bombay Beach, då hon på ett unikt sätt skapade dokumentärfilm genom att blanda dokumentära och dramatiserande scener. Nu är hon aktuell med ett nytt, unikt mästerverk! LoveTrue är en bländande mix av dokumentärt material, konstnärliga scener, samt både blickar tillbaka och framåt.

Gäst 1: Alma Har'el
Har'el är en stjärna på dokumentärfilmshimlen. Hennes annorlunda stil att blanda samman konstnärlig fiktion med dokumentär har hyllats världen över. Denna israelisk-amerikanska regissör kommer att gästa oss via skype och introducera sin film Lovetrue.

Gäst 2: Denna kväll gästas vi av relationsexperten Lena Cronqvist! Med över 30 års erfarenhet har Cronqvist agerat relationsexpert i P4 Malmöhus, Ystad Allehanda och i Hemmets Journal. Den 14 februari tar hon med sig kollegan Helga Skeidsvoll och kör relationssnack med oss på Doc Lounge Malmö!

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

 

Alma Har'el

Lena Cronqvist

Friends & sponsors