Doc Lounge Malmö
Past1/22011

Life 2.0

Jason Spingarn-Koff, 99 min, USA, 2010

Life 2.0

Dj/Live: För dagen nystartade skivbolaget Jämmerdosa showcase (Sheasheashea, Henrik José & Kalter + Åbäke)

Samtal: Grethe Lindhe från Malmö Stad tillika projektledare för Malmös stad i Second Life. Michaela Schmied (SweetAR) och Martin Thörnkvist från Media Evolution finns på plats för ett samtal efter filmen.

Varje dag, från alla världens hörn, loggar hundratusentals användare in på Second Life, en virtuell online-värld inte helt olik våran egen. De träder in i en ny verklighet, och antar en form som digitala Avatars. Deras alternativa egon kan manipuleras och skulpteras till precis den karaktär användaren önskar.

I second life har du chansen att representera verkligheten digitalt, lika mycket som avataren kan anta egenskaper styrde av den fantasi du har för stunden. Second Life serverar eskapism i överflöd- kärleksrelationer bildas och Real-World Economy frodas i ett attraktiv format som sakta men säkert suddar ut gränserna mellan faktisk- och “virtuell” verklighet. Regissören Jason Spingarn-Koff går på djupet i grundläggande mänsklig interaktion och beteenden genom att anta en egen avatar som
fördjupar sig i och lär känna  de roller karaktärerna spelar och försätter sig i, i världen Second Life.

Karaktärer vars riktiga liv drastiskt förändrats av att bli en del av cyberrymden. I och med regissörens efterforskningar blir vi en del av ett dagligt teckenbaserat drama som får filmpubliken att ifrågasätta inte bara vem vi är, men också vilka vi drömmer om efter att vara.