Doc Lounge Lund
Past22/22011

Lemmy

Greg OlliverWes Orshoski, 115 min, USA, 2010

LEMMY- 49% Motherfucker 51% Son of a bitch

FÖRHANDSVISNING i samarbete med SF!

“I remember before there was rock’n roll” säger Lemmy med obehag och minns med lycka när han hörde Elvis på radion för första gången. Sen dess har han vigt sitt liv åt rockmusiken och odlat sin alldeles egna särart.

GÄSTER: Hetaste skivbolaget BAD TASTE kommer och rullar plattor och premiärvisar sina  senaste musikvideor med rockstjärnan Danko Jones där även Lemmy finns med på ett hörn. Mycket för  att han gillar Danko men mest  för att de skickade en limo med jack and coke för att hämta upp  honom. Kom och hör med historier från fronten.

EXTRA: Tävlingar med fina priser och specialerbjudande som sig bör på en riktig förhandsvisning. Rock n’roll! I samarbete med den svenska distributören SF.

I denna hyllningsdokumentär av rang möter du en av rockhistoriens giganter, järnmannen med den ständiga Jack Danielsen vid sin sida.  Räkna med en del bredbenta riff, stonefaces, Lemmy i slow motion och hyllningar från andra stora män (och i alla fall en kvinna – Joan Jett) som Slash, Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), Ozzy Osbourne, Peter Hook (Joy Division/New Order), wrestlingstjärnan Triple H, Alice Cooper och Mick Jones från The Clash.

Men filmens största behållning är faktiskt när de stora gesterna lämnas, och testosteronet läggs på hyllan. Vem vill inte se legenden bli männiksa och visa sin krigsmemorablia, bli glad av att skjuta av en antik stridsvagn, tala ömt till sin son eller bli världsfrånvänt uppslukad av att spela Snake på sin mobil?

Rent guld skriver WIRED om filmen när den hade premiär i USA  i mars förra året, sen dess har den turnerat runt på de stora festivalerna runt om i världen. Och vi säger som The Hollywood reporter : ” Man måste inte vara en hårdrocksfreak för att älska Lemmy! och vi  lägger till : Man måste inte älska Lemmy för att älska kvällen!

Hjärtligt välkomna till en kväll där Doc Lounge blir Roc Lounge.