Doc Lounge Malmö
Past12/42011

Lemmy

Greg OlliverWes Orshoski, 115 min, USA, 2010

LEMMY- 49% Motherfucker 51% Son of a bitch

En hyllningsdokumentär om rockhistoriens giganter!

GÄSTER: Lunds stolthet till skivbolag BAD TASTE vänder plattor samt visar sina  senaste musikvideor med rockstjärnan Danko Jones där även Lemmy finns med på ett hörn. Mycket för  att han gillar Danko men mest  för att de skickade en limo med jack and coke för att hämta upp  honom..

I denna hyllningsdokumentär av rang möter du en av rockhistoriens giganter, järnmannen LEMMY med den ständiga Jack Danielsen vid sin sida. Räkna med en del bredbenta riff, stonefaces, Lemmy i slow motion och  hyllningar från andra storheter som Slash, Joan Jett, Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), Ozzy Osbourne, Peter  Hook (Joy Division/New Order), wrestlingstjärnan Triple H, Alice Cooper och Mick  Jones från The Clash.

Men filmens största behållning är faktiskt när de stora gesterna lämnas, och testosteronet läggs på hyllan. Vem vill inte se legenden bakom Motörhead bli människa och visa sin krigsmemorablia, bli glad av att skjuta av en  antik stridsvagn, tala ömt till sin son eller bli världsfrånvänt uppslukad av att spela Snake på sin mobil?

Varmt välkomna att bänka er med din öl och whiskey i handen- till en filmkväll med LEMMY!