Doc Lounge Göteborg
Past13/42010

Last Train Home

Lixin Fan, 90 min, Canada, ChinaUK, 2009

Last Train Home

Superduperhäftig kinesisk film och Lindha Kallerdahls nya band Friends of the Tiger. En sån combo får man inte missa!

Live: Friends of the Tiger ( Lindha Kallerdahls nya band)

En gång varje vår, bryter fullkomligt kaos ut i Kinas alla städer.  På en och samma gång sköljer en flodvåg av miljontals desperata människor över landets inre gränser- desperata efter att ta sig hem på årets enda instiftade och officiellt röda dag för Kinas alla migrerade industriarbetare - Det Kinesiska nyåret.

Högtiden är helig i dess innebörd av att arbetarna får lov att åka hem till de byar och familjer de tvingats lämna bakom sig för att söka arbete och försörjning i Kinas många växande industristäder.
Last Train Home är en emotionellt engagerande likväl som visuellt vacker debutfilm gjord av den Kinesiska/Canadensiska regissören Lixin Fan. Filmen målar upp ett mänskligt porträtt med en typisk kinesisk arbetarklassfamilj i huvudrollen, vars desperation och inre konflikter vi får dela.

Last Train Home har  vunnit det största mest prestigefulla priset för bästa dokumentärfilm under världens största doku-festival IDFA 2009!

Live lockar vi med ett av Sveriges mest spännande nya akter: sångerskan och vokalakrobaten Lindha kallerdahls nya band Friends of the Tiger. Kvällen är galet bra, bara att komma!