Doc Lounge Lund
Past12/102010

KVINNAN I MITT LIV – KORTFILMSGALEJ

Kortfilmskväll i samarbete med Svenska Filminstitutet och SVT.

LIVE: Mrock (Emrik Larsson), sångare i bandet Stonefunkers och soloartist  bjuder på ett exklusivt smakprov från nya skivan  AIRBORNE.

DJ: Emrik värmer upp oss och sig själv innan spelningen och mellan filmerna.

TID: Dörrarna öppnar 19.00 Film ca 20.00 PLATS: Mejeriet, Stora Södergatan 64  ENTRÉE: 60 kr

Kvinnan i mitt liv är en serie kortdokumentärer med kvinnan i fokus. Svenska Filminstitutet och SVT lät förra hösten bjuda in filmare att skicka in förslag till korta dokumentärer på temat Kvinnan i mitt liv.

- Vad som är så spännande med de utvalda filmerna är bredden i berättelserna och den filmiska gestaltningen som tar risker, berör och utmanar våra förutfattade meningar. Filmarna har gått in i detta projekt med stor konstnärlig lekfullhet och integritet. Jag är mycket berörd över resultatet” säger Tove Torbiörnsson, filmkonsulent Svenska Filminstitutet.

BILDER AV DINA av Johanna St Michaels
Ett rykte spreds i Hollywood, att den legendariska modeagenten Dina stulit sina klienters pengar för att göra skönhetsoperationer. Ex-modellen och nu regissören Johanna St Michaels söker upp sin gamla agent för att ta reda på vad som egentligen hände.

BLODSYSTRAR av Malin Andersson
Tonåringarna Julia och Johanna har varit med om svåra saker tillsammans. Att vara på flykt från Azerbadjan är något enklare när man är två energifyllda tvillingar som delar allt.

TRYGGARE KAN INGEN VARA av Hans-Erik Therus
Morsan spelar dragspel och kaffet står på. Med lågmäld humor skildras relationen mellan sonen och hans jordnära och rättframma mamma.

KONTRAKTET av Lina Mannheimer
Beverly har ingått ett avtal med Catherine om evig lydnad. En film om kärlek, nyfikenhet och besatthet på gränsen till det förbjudna.

KÄRLEK UTAN SLUT av Åsa Blanck & Johan Palmgren
Vid Torgnys dödsbädd rullades den svindlande kärlekshistorian upp, om hur han och Ebba återförenades som 90-åringar efter 60 år isär.

Välkomna till en kväll fylld med film, mingel, musik och fest!