Doc Lounge Malmö
Past11/102010

Kvinnan i mitt liv

Kortdokumentärer och regissörsbesök!

I ett exklusivt samarbete med Svenska Filminstitutet bjuder vi in till ett kortfilmsmaraton i världsklass. Det blir förhandvisningar, mingel och regissörsbesök samt en och annan överraskning. Kortdokumentärerna som ingick i satsningen Folk i bild 2008 blev en tittarsuccé. Den totala publiksiffran för filmerna blev över 8 miljoner. Nu gör SVT en ny liknande dokumentärsatsning tillsammans med Svenska Filminstitutet, på temat Kvinnan i mitt liv.

Dj: Emrik Larsson

Live: Mrock (Emrik Larsson), sångare i bandet Stonefunkers och soloartist bjuder på ett exklusivt smakprov från nya skivan  AIRBORNE

Besök: Regissören Malin Andersson och Rebecka Rasmusson

En bondes längtan – Rebecka Rasmusson

Knuts lantbrukarkollegor på den skånska slätten har alltid sett honom sitta bakom traktorn i ur och skur. När Knut kliver in på Centerkvinnornas årsmöte i den lilla byn S:t Olof, klädd i kvinnokläder för första gången, är det ingen överdrift att säga att han väcker förvåning. Bonden Knut har längtat ett helt liv efter att få vara kvinna och äntligen tar han steget.

Blodssystrar- Malin Andersson

Tonåringarna Julia och Johanna har varit med om svåra saker tillsammans. Att vara på flykt från Azerbadjan är kanske lite enklare när man är två energifyllda tvillingar som delar allt. (visningen följs av Q&A med gästande regissör)

Kärlek utan slut- Åsa Blanck och Johan Palmgren
Att till slut få återförenas med sin ungdoms kärlek när man är nästan 90 är en gåva. Ebba och Torgny bevisar att kärleken är evig.

VARMT VÄLKOMNA DENNA FULLSPÄCKADE AFTON!

Kvällen presenteras i samarbete med Svenska Filminstitutet och SVT