Doc Lounge Lund
Past14/42015

Im Keller

Ulrich Seidl, 85 min, Austria, 2014

IM KELLER von Ulrich Seidl - Offizieller Trailer from Stadtkino Filmverleih on Vimeo.

Källaren

Ulrich Seidl djupdyker i Österrikarnas källar-vanor

Vi visar Ulrich Seidls film om människor, deras besattheter, om dyra möbler, musik, sex, sadism, hälsa, nazism, ormar, vapen och om kärlek eller längtan därefter. Innan filmen värmer AMC Bleckhornen upp.

Efter framgångarna med Paradis-trilogin återvänder Ulrich Seidl till sina dokumentära rötter. Resultatet är en fascinerande och minst sagt unik odyssé i folks källarvanor. Det handlar om människor, deras besattheter, om dyra möbler, musik, sex, sadism, hälsa, nazism, ormar, vapen och om kärlek eller längtan därefter.

"I Österrike är källaren en plats för fritid och den privata sfären. Många österrikare tillbringar mer tid i källaren än i vardagsrummet, som ofta bara är till för att visa upp. Det är i källaren som de hänger sig åt sina behov, sina hobbies, passioner och besattheter. Men i vårt undermedvetna är källaren en mörk plats, en skrämmande plats, en plats som symboliserar mänsklighetens djupaste avgrund".  Ulrich Seidl

Vid förköp av både entré och soppa går du före i kön och vi reserverar sittplats med bord åt dig och ditt sällskap! (Vid endast förköp går du före i kön)

LIVE: AMC Bleckhornen

Tyskt tal | Svensk text
Filmens längd: 85 min

Dörrar öppnar kl 19
Film ca kl 20
Ordinarie: 80 sek
Student/Pensionär: 60 sek
Vid förköp av både entré och soppa reserverar vi sittplats vid bord.