Doc Lounge Göteborg
Past23/22016

Janis: Little Girl Blue

Amy Berg, 103 min, USA, 2015

Janis: Little Girl Blue

Varmt välkomna till den efterlängtade visningen av Oscarsnominerade Amy Bergs dokumentär om JANIS JOPLIN!

Kvällens liveakt SEA LION presenteras i samarbete med HYMN som även står i dj-båset under kvällen.

Rocklegenden Janis Joplin skrev massor av brev till sina vänner, familj och kollegor. I filmen får vi uppleva hennes resa till att bli en stjärna, genom att höra musikern Cat Power läsa upp dessa brev.

Janis Joplin är en av de mest hyllade och ikoniska rocksångarna genom tiderna. En tragisk och missförstådd figur som förtrollade miljontals lyssnare och lyste upp nya kreativa vägar innan hon dog vid 27 års ålder 1971. Den Oscarsnominerade regissören Amy Berg utforskar för första gången historien om Joplin på filmduken, och presenterar ett intimt och insiktsfullt portätt av en komplicerad, driven och populär musiker. Trots att det var länge sedan Joplin gick bort ligger hon fortfarande i topp på musikjournalisters listor och hennes röst och musik lever vidare, nu även i filmform.

Filmen visas i samarbete med SVT som visar filmen den 9 april.

LIVE: Sea Lion, aka Linn Österberg, släppte minialbumet “Desolate stars” i slutet av sommaren och har fått lysande kritik av musiksajter som The Line of Best Fit och Stereogum. 
“Linn producerar musik som mer eller mindre krackelerar av skörhet, där de små nyanserna formar stor popmusik, vilket skapar ett uttryck som aldrig går ur tiden.” - läs hela intervjun i Hymn här: http://hymn.se/2015/08/09/sea-lion-far-luften-att-vibrera/ 

DJ: I dj-båset denna kväll står crewet bakom HYMN, musikmagasinet på nätet som vill leverera en musikbevakning som når utanför den kommersiella sfär som redan får plats i svensk media. 

TID: Den 23 februari. Dörrar öppnar kl 19 / Spelning börjar ca kl 19.30 / Filmen börjar ca kl 20. 

PLATS: Bengans, Stigbergstorget 1, Göteborg

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetslös) ELLER Doc Lounge Guldkort (350 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. 
Förköpsbiljetter: https://billetto.se/users/doc-lounge-goteborg

Visningen presenteras i samarbete med SVT, Göteborgs Stad, VGR, ABF och Bengans.

Friends & sponsors