Doc Lounge Göteborg
Past16/22009

Jag köpte en regnskog

Jacob AndrénHelena Nygren, 58 min, Sweden, 2010

Jag köpte en Regnskog

Brasiliansk sväng och regissörsbesök!

Samtal: Filmens regissörer, Jacob Andrén och  Helena Nygren gästar Doc Lounge för exklusivt samtal efter filmen.

Gäst: Boksnack med Henrik Brandão Jönsson

Dj: Brasiliansk sväng med DJ Calofé

Liveband: “Samba Percussion”

Åldersgräns: 15 år

Jacob Andrén, en helt vanlig kille, tänker tillbaka på tiden då han gick i grundskolan. Han funderar över vad som hände med alla de regnsskogsträd som han och hans klasskamrater köpte av pengarna de samlat in från en loppmarknad. De mottog ett certifikat, minns han. Men det var nästan 20 år sedan. Gjorde deras insats någon skillnad? Finns skogen kvar?

Filmen handlar om vad som hände med regnskogen som Jacob och hans klasskamrater räddade som lågstadieelever. Sökandet efter svaret på denna fråga har tagit Jacob från sitt gamla fritids i Björkkärr i Göteborg, genom urskogen i Honduras över palmoljeplantage i Nicaragua och fram till den plats dit skolans pengar gick.

Dessutom har vi en exklusiv BOKRELEASE av:

Fantasiön : ett reportage från Brasiliens hjärta – av Henrik Brandão Jönsson

Fantasiön är reportageboken om den genomintressanta staden Brasília. För femtio år sedan flyttade Brasilien sin huvudstad till den torra savannen, tusen kilometer från Rio och kusten. Här byggdes modernismens mönsterstad, formad som ett flygplan. Tanken var att skapa en plats fri från klassklyftor och korruption, utan slum och smuts.

Regissörer till film och författare av bok på plats för samtal och presentation. Brasiliansk medryckande musik från  deejaybåset med Dj Calofé och live med Samba Percussion (Finn Björnulsson; Yohanna Eek, Christian Velasques.) Baren öppen, värmen på, allt blir tiptop!