Doc Lounge Malmö
Past12/102009

Ingen Svensson längre

Mattias OlssonTomas Hanslep, 58 min, Sweden, 2009

Ingen Svensson längre

Filmmusik och regissörsbesök!

Anders Svensson växer upp, som Bengt och Eva Svenssons enda barn, i Orminge utanför Stockholm. Under uppväxten funderar han mycket på sitt ursprung. När han är 22 år gammal åker han till Colombia på besök – mot sin adoptivpappas vilja. “Vad fan ska du dit och göra? Du är ju Svensk!” utbrister Bengt.

Dj: Dj La Calle. Colombiansk musik samt musik specialskriven för filmen

På plats: Regissörerna Mattias Olsson samt Tomas Hanslep samt en och annan överraskning!!

Emilio känner sig omedelbart hemma i Bogotá och bestämmer sig för att resa hit fler gånger för att studera spanska och försöka förstå dragningskraften han känner till landet. Under en av dessa resor öppnar paret Svensson hemma i Sverige, som har hand om sonens post, ett kuvert från patentverket. Brevet förkunnar att Anders Svenssons ansökan om namnbyte till födelsenamnet Emilio Cuesta blivit godkänt. I samband med detta inser föräldrarna till sin bestörtning att sonen inte bara är på besök i Colombia – landet de förknippar med våld, fattigdom och allmänt obehag – utan att han faktiskt har flyttat dit.

Bengt övervinner sin rädsla för Colombia och bestämmer sig för att resa dit och tillbringa lite tid med sin son. När han anländer har Emilio just börjat söka efter sina biologiska rötter. Han har nyligen funnit sin mapp på de sociala myndigheterna där han blev lämnad som spädbarn. I papprena nämns en by norr om Bogotá där Emilios farmor en gång bott. Bilresan på den colombianska landsbygden som nu följer ska visa sig bli en viktig inre resa för både Bengt och Emilio. En resa som kommer att förändra deras relation för alltid.

Mer feel good film får man leta efter. Varmt välkomna!
Kvällen presenteras i samarbete med Imágenes /Latinamerika i Fokus.