Doc Lounge Göteborg
Past17/112009

Hear and Now

Irene Taylor Brodsky, 85 min, USA, 2007

Hear and Now

Hear and Now är en otroligt spännande och fängslande berättelse om två personer som beger sig ut på en resa från tystnad till ljud.

Veejay: Christian van Caine

Åldersgräns: 15 år

Regissören Irene Taylors föräldrar, Paul och Sally Taylor, har levt hela sina liv som döva. De är utbildade, har ett väl fungerande socialt nätverk, men trots detta vill de testa hur det skulle vara att på ålderns höst få höra sina barn och barnbarns röster, musik, suset i skogen, eller trafiken i staden. Förutsättningen är att de genomgår en komplicerad operation baserad på ett nytt implantat som kan återskapa hörselsinnet.

Försäkringskassan har beviljat att betala hela operationen och dom tas emot med öppna armar av öronspecialisterna på sjukhuset. Allt lutar åt att familjens dröm äntligen är på väg att besannas. Samtidigt kan Irene inte sluta undra över hur operationen kommer förändra föräldrarna, deras relation sinsemellan och relation inom familjen i stort. Filmen ger en inblick i tystnadens och ljudens magi. Filmen vann publikpriset på Sundance filmfestival.

Som musikskapare denna afton presenterar vi stolt ljuddesignern Christian van Caine, som via videoklipp från You Tube mm, blir Doc Lounges första Veejay (videodeejay). Baren är givetvis öppen med öl, vin, vatten, läsk, mackor. Fåtöljerna är sköna…  

VARMT VÄLKOMNA DENNA AFTON.