Doc Lounge Malmö
Past8/92015

Good Things Await

Phie Ambo, 100 min, Denmark, 2014

Good Things Await Trailer from Danish Documentary on Vimeo.

Good Things Await

Säsongspremiär! Skördefest med finbesök från regissör!

I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Efter sommaruppehållet är det nu dags för en ny säsong. Den 8 september brakar höstterminen igång på Doc Lounge Malmö med den oerhört vackra dokumentären Good Things Await. Filmen följer den smått legendariska bonden Nils Stokholm på gården Thorshøjgaard som producerar råvaror till stjärnkrogar som NOMA i Köpenhamn. Säsongspremiären till ära gästas kvällen av både regissören Phie Ambo!

SYNOPSIS: Niels Stokholm är en av Danmarks mest idealistiska bönder och producerar unika råvaror för de bästa restaurangerna i landet - något som satt Danmark på den gastronomiska världskartan. Hans livssyn handlar om ett liv i harmoni med naturen genom biodynamiskt jordbruk på sin gård Thorshøjgård på Nordsjälland. 

Men hans sätt att odla är en nagel i ögat på myndigheterna. Med regler och föreskrifter i handen hotas Niels att berövas rätten att ha djur på gården - något helt förödande då Niels anser att hans gård inte är något som är begränsad till hans egen livstid. Han önskar att den mark han lämnar efter sig, också vara fruktbar för människor under de närmsta tusen åren... Regissören Phie Ambo har följt bonden Niels nära under flera år när han vårdar sina djur, odlar sina fält i harmoni med universum och slåss en hård kamp mot myndigheternas eviga kontroller.

GÄSTER: Filmens regissör Phie Ambo möter publiken under ett Q&A efter visning. 

MINIMARKNAD: Under kvällen presenterar vi också tillsammans med våra vänner på Till Bords en mini-marknad med lokala producenter! Varmt välkomna att botanisera och provsmaka lokalt producerade råvaror och idéer innan filmens start. 

MEDVERKANDE:

- Happy Onion Farm facebook.com/pages/Happy-Onion-Farm/941192615899347

- Svenska Mattider svenskamattider.se/

- Bee Urban tillsammans med Teres Arvidsson beeurban.se

- Roots of Malmö Kombucha rootskombucha.se/sv/

TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 

För dig som missar denna kväll får du en ny chans att se filmen när den visas under Nordisk Panorama - short and doc film festival den 21 september kl 19.00 på Spegeln. nordiskpanorama.com/sv/publik/ 

Good Things Await visas som en del av EU-projektet Moving Docs

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Phie Ambo

Till Bords

Friends & sponsors