Doc Lounge Göteborg
Past23/22009

Ghosts of Cité Soleil

Asger Leth, 86 min, Haiti, DenmarkUSA, 2006

Ghosts of Cité Soleil

STÖDVISNING FÖR HAITI! ALLA INTÄKTER GÅR OAVKORTAT TILL “LÄKARE UTAN GRÄNSER”.

Oerhört dramatisk och gripande dokumentär som utspelas på Haiti 2004, under de sista månaderna av Jean-Bertrand Aristides tid som president. Ett brutalt vardagsliv fyllt med gäng, vapen, rap, kärlek och dramatik. Med originalmusik av Wyclef Jean( född på Haiti).

Två bröder, 2Pac och Bily, är fångade i ett system av politiskt våld. De är gängledare i president Aristides hemliga armé uppbygd av gäng i slummen – Chiméres. De bor i Cité Soleil, en av de farligaste platserna på jorden.

Ghosts of Cité Soleil är den danske regissören Asger Leths regidebut. Filmen, som är oerhört våldsam och sann med pulserande musik av världskände Haitiern Wyclef Jean, blev en stor framgång och belönades med flera priser på festivaler runtom i världen. Vi har nu fått möjlighet att visa denna film från ett Haiti innan katastrofen.

Doc Lounge tillägnar kvällens arrangemang till Haitis offer och drabbade  genom att skänka allt överskott oavkortat till Läkare utan gränser. Du kan själv vara med och påverka. Visa ditt engagemang och stöd till Haitis befokning, börja med att komma och se Ghosts of Cité Soleil hos oss på Doc Lounge!