Doc Lounge Lund
Past23/22010

Ghosts of Cité Soleil

Asger Leth, 86 min, Haiti, DenmarkUSA, 2006

Ghosts of Cité Soleil

Spännande gäster och interaktiva samtal!

BESÖK: Sydsvenskans fotograf Karl Mellander som bott och jobba på Haiti  2004-2006 ger en introduktion till filmen genom sina egna berättelse och erfarenheter och samtalar och svara på frågor  efter filmen tillsammans med läkaren Magnus Hellsten från Läkare utan gränser.

SKYPEKONSERT med ADAM TENSTA direkt från studion i Stockholm.

DJ: Andreas aka DJ Rome från Hip hop klubben The Boom Bap kommer och snurrar plattorna varma.

BAD TASTE RECORDS delar ut singlar med den skivaktuella EMBEE från Looptroop. FÖRST TILL KVARN!

Haiti ligger två timmar från Miami Beach och granne med semesterparadiset Dominikanska Republiken. Trots detta har Haiti fram tills jordbävningen den 13 januari  i år glömts bort av hela världen trots enorm fattigdom. Nu råder kaos på Haiti  och omvärldens ögon faller ÄNTLIGEN på den bortglömda ön i Västindien. Men hur såg livet på Haiti ut innan naturkatastrofen?

Ghosts of  Cité Soleil är en dramatisk dokumentär med snyggt stiliserat foto, hiphopmusik och som utspelas på Haiti 2004, under de sista månaderna av Jean-Bertrand Aristides tid som president. De två bröderna, 2Pac och Bily  är gängledare i presidentens hemliga armé – Chiméres, uppbygd av gäng i slummen.  2Pac och Bily pendlar mellan kärlek och hat för varann. En vill kämpa för presidenten, den andra vill ut från det hela och byta livsstil. De bor i Cité Soleil, en av de farligaste platserna på jorden. Ett brutalt vardagsliv fyllt med gängvåld och vapen men också med musik, kärlek och vänskap.

Med originalmusik av Haitifödda WYCLEF JEAN.

Som vanligt vill Doc Lounge  fördjupa, förstå och visa solidaritet. Alla biljettintäkter går oavkortat till LÄKARE UTAN GRÄNSER

I samarbete med Nordisk Film och Mejeriet.