Doc Lounge Göteborg
Past19/102010

Patriot for Life

Renzo AnerödBo Harringer, 75 min, Sweden, 2010

För alltid patriot

"För alltid Patriot” skildrar nationalismen bland ungdomar som inte ser sig själva som rasister, men som befinner sig i ett gränsland.

Högervindarna sveper in över Sverige. Sverige-demokraterna är inne i Riksdagen. Invandrarfientlighet och patriotism sprids bland allt fler, speciellt bland arbetarungdom. En stor del av patriotismen är rasistisk. Men en del av den patriotiska rörelsen säger sig vara icke-politisk och icke-rasistisk.

 NJORD är ett vikingarockband från Sandviken. De kallar sig patrioter och hyllar Sverige i sina låtar. BLACK WINGS består av unga raggare från Kungälv, som ofta kommer i bråk med invandrare. MÅNEGARM är ett hedniskt hårdrocksband från Norrtälje. De är asatroende.”För alltid Patriot” skildrar nationalismen bland ungdomar som inte ser sig själva som rasister, men som befinner sig i ett gränsland.

Denna film gjord av färgstarke Renzo Aneröd tillsammans med Bo Harringer nästan uppmanar till debatt och vi är säkra på att  det blir högljutt på Win-win denna tisdag.

På scen är vi stolta över att presentera Göteborgs nya ”supergrupp” ANTENNA!!

Fem gamla vänner startade bandet 2009. De träffades för över tjugo år sedan genom gigs med sina gamla band  BRODER DANIEL, PLANET CARAVAN och THE CHRISTER PETTERSSONS. ANTENNA hämtar sin inspiration från Krautrocken. I oktober 2010 är de aktuella med första singeln “Torso”.