Doc Lounge Malmö
Past15/122008

Ernst-Hugo

Denna kväll skulle vi egentligen ha hållt julledigt på Doc Lounge. Men då vi äntligen lagt vantarna på den alldeles färska dokumentären om Ernst Hugo Järegård, ja då vill vi ju såklart fira mer er :) Så denna måndag blir en mysig julavslutning med julgodis, julmys och Ernst-Hugo. Mycket skojiga bonusklipp utlovas. har ni dessutom problem med era julkappsinköp säljer vi dokumentärfilmer för en blillig peng. Och slår in dem åt er!

Dj: Andreas Ingefjord spelar gamla stenkakor.  Till sidekick har han Anders Carlsson, skådespelare och konstnärlig ledare för Instituet samt stort Ernst Hugo fan.

På plats: Produktionsbolaget Auto Images visar bonusklipp från filmen

Extra: Fixa alla årets julklappar på Doc Lounge. Dokumentärfilmer till salu för en billig peng, vi slår in dem [:)]

Skådespelaren Ernst-Hugo Järegård dog 1998, men intresset för honom är större än någonsin. I kvällens film om Ernst-Hugo återser vi Ernst-Hugo Järegård i en rad fantastiska arkivklipp från hans stora ögonblick i karriären. Bland dessa finns klassiska roller som mördaren i Skånska Mord, den danskhatande överläkaren i Riket och teaterföreställningarna VD och I väntan på Godot.

Med hjälp av hustrun Karin Järegård och kollegor som Lars von Trier, Helena Bergström, Jonas Gardell, Ghita Nørby och Jan Hemmel ger filmen Ernst-Hugo ett gripande porträtt av den egensinnige skådespelaren som alltid ville stå i centrum. Utåt sett var han en hyllad och självsäker diva, men i sin ensamhet plågades han av sömnlöshet, ångest och en komplicerad relation till sin far.