Doc Lounge Lund
Past2/22010

Drömmarna på taket

VÄRLDSPREMIÄR!!!

Hela filmteamet inkl egissören och producenterna samt medverkande i filmen på plats på för exklusivt samtal.

Dj: Filmens producent Magnus Gertten, som också är framgångsrik filmregissör och driver filmbolaget Auto Images,  sjunker ner i Dj soffan och spelar subversiv musik från ockupationsåret 1969.

Tid: 19.00 Filmen börjar 20.00 Entré: 60 kr plus medlemskort (gratis)

“Lund 2009.  Det är här Sveriges mest aktiva husockupanter finns. De har på senare år ockuperat flera hus som lett till sammandrabbningar med polisen. Det är också i Lund som Sveriges allra första husockupationer äger rum. Den 17 maj 1969 ockuperas ett rivningshus på Västra Mårtensgatan av en grupp som kallar sig Allaktivisterna. De förespråkar ett hus för alla generationer, där allt bestäms utan inblandning från myndigheterna. Under fem månader ockuperas tre hus, men kampen om ett eget hus misslyckas. Ett år senare är Allaktiviströrelsen upplöst.”

I journalisten Ivan Loftrup-Ericsons film DRÖMMARNA PÅ TAKET möter vi husockupanterna, då 1969 genom SVT:s arkivfilmer och idag, 40 år senare.
Det är Staffan, Mårten, Tamara och Jörel, som alla – på olika sätt – fortfarande är starkt påverkade av händelserna 1969.

Filmen är producerad av Auto Images i samproduktion med Sveriges Television och Film i Skåne.