Doc Lounge Live
Past7/22017

The Promise

Marcus VetterKarin Steinberger, 117 min, GermanyUSA, 2016

Doc Lounge Live - The Promise

Film och livesändning med regissörsbesök!

Årets första Doc Lounge Live presenterar filmen The Promise. En historia om hur långt man kan gå för kärleken. Ta del av en helkväll med en exklusiv livesändning som gästas av filmens regissör Karin Steinberger. Direkt från Doc Lounge i Malmö. Under evenemanget kan publiken på alla visningsplatser delta i kvällen via SMS och sociala medier.

"This fascinating documentary made by Marcus Vetter and Karin Steinberger reconstructs the scandalous court process and gives the portrait of a disastrous romance."
-Cinema.de

The Promise

Derek och Nancy Haysom hittas brutalt mördade i sitt hus i Lynchburg , Virginia, den 30 mars 1985. Misstankarna riktas mot dottern Elizabeth och hennes pojkvän Jens Soring. De flyr till Europa, men fångas och utlämnas till USA. Elizabeth döms till 90 års fängelse för uppvigling till mord, Jens Soring till två livstidsstraff.

Karin Steinberger, Marcus Vetter och deras team tillbringade över tre år med att undersöka fallet som fick världsomfattande ryktbarhet. De avslöjade nya bevis, inklusive det faktum att ingen av blodproverna som hittades vid brottsplatsen tillhörde Jens Soring. En kontroversiell dokumentär om en stor kärlek och kanske en stor orättvisa och ett amerikansk rättssystem som snurrade utom kontroll.

"A thrilling documentary, revealing many open questions who could give the case Jens Soering a new turn."
-Wolframhannemann.de (German)

Visningsplatser för Doc Lounge Live den 7 februari: 

Kirsebergs Fritid & Kulturhus
Limhamns bibliotek
Lomma bibliotek
Kulturskolan Landskrona
Båstads bibliotek
Magneten i Krokom 
Biograf Regina i Östersund

Körschema 7:e februari (obs cirkatider!)
18:40 Sändningen startar
18:45 Förstudio med intervjuer 
19:00 Filmvisning
21:00 Samtalet börjar
21:30 Tack för i kväll!

OM DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetar med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom konceptet ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live är ett perfekt sätt att spetsa programutbudet och locka ny publik.