Doc Lounge Malmö
Past23/22016

Becoming Zlatan

Fredrik GerttenMagnus Gertten, 99 min, Sweden, ItalyNetherlands, 2015

Den unge Zlatan

Nationell lansering av Doc Lounge Live! Gäster: Regissörerna Fredrik & Magnus Gertten och sportjournalisten Olof Lundh!

Äntligen är det dags att visa Den unge Zlatan - berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev ”Ibra” med en hel värld. I en nationell lansering av vårt nya koncept Doc Lounge Live direktsänds evenemanget ut till biografer, bibliotek och kulturhus i hela Sverige. Kvällen gästas både av regissörerna och av Olof Lundh, en av Sveriges mest populära sportjournalister!

OBS! Denna kväll börjar filmen börjar redan kl 19.50! För er med förköpsbiljetter - det finns inga numrerade platser så kom i god tid för bra plats. (Vid fullsatt är platserna fördelade på 90% sittplatser och 10% ståplats)

DEN UNGE ZLATAN
Fredrik Gertten, Magnus Gertten, 99 min, Sverige, Holland, Italien.
DEN UNGE ZLATAN berättar historien om Zlatan Ibrahimovic innan han blev ”Ibra” med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

GÄSTER: 

Filmens regissörer - Magnus Gertten & Fredrik Gertten
Magnus och Fredrik Gertten är två av Sveriges mest välkända dokumentärfilmare, som fick sitt stora genombrott med de nu kultförklarade Blådårar och Blådårar 2. Efter Blådårar-filmerna gick Magnus och Fredrik Gertten vidare med egna projekt. Magnus Gertten har bland annat gjort publiksuccén Tusen bitar och hyllade Every Face has a Name och Fredrik Gertten står bakom de omtalade politiska dokumentärerna Bananas!*, Big Boys Gone Bananas!*och Bikes vs Cars.

Olof Lundh
Olof Lundh är en av Sveriges mest populära fotbollsprofiler (Tv4 Sport/ Fotbollskanalen) och utnämnd till årets sportjournalist 2015. Lundh har följt Zlatan under många år och skrev i augusti 2015 en krönika i Café som kritiserade hur pressen positivt särbehandlar den världskände fotbollsspelaren, något som ledde till en konflikt som flitigt uppmärksammats i media.

TID: Den 23 februari kl 19.00

PROGRAM:
19.00 Dörrar öppnar 
19.45 Introduktion av regissörerna 
19.50 Filmen börjar  
21.30 Eftersnack med Fredrik Gertten, Magnus Gertten och Olof Lundh.

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Denna kväll börjar filmen börjar redan kl 19.50! För er med förköpsbiljetter - det finns inga numrerade platser så kom i god tid för bra plats. (Vid fullsatt är platserna fördelade på 90% sittplatser och 10% ståplats)

Om Doc Lounge Live
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetat med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom Doc Lounge Live ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live utvecklas i samarbete med DIGISCEN® och sändningarna produceras av Strobemedia. Efter en regional release i Skåne hösten 2015 lanseras nu konceptet över hela landet med sändningen av Den Unge Zlatan. Därefter följer ytterligare tre tillfällen under 2016.

Den Unge Zlatan is brought to Doc Lounge as part of the Moving Docs initative, a collaboration with 7 European screening partners and the European Documentary Network (EDN) to spread high quality European documentaries.

Olof Lundh

Fredrik & Magnus Gertten

Friends & sponsors