Doc Lounge Malmö
Past16/22009

Carmen Meets Borat

Mercedes Stalenhoef, 85 min, NetherlandsRomania, 2008

Carmen Meets Borat

Regissörs samtal och livemusik!

DJ: Zanatotal

Live: Gypsy Brothers

Via Skype: Regissören Mercedes Stalenhoef

Carmen meets Borat är en dokumentär om 17-åriga Carmen vars liv vändes upp och ner när Borat kom till hennes by. Kommer ni ihåg alla goda stunder, alla skratt och de roliga imitationerna i filmen Borat? Kasta allt det åt sidan och allt som finns kvar är en fattig by ödelagd av ett brutalt och otacksamt filmteam.

17-åriga Carmen drömde om att fly från sitt tråkiga liv i den fattiga rumänska byn Glod. I byn finns få jobberbjudanden, allra minst för Carmen, vars mor har övertalat henne att lägga ner studierna för att arbeta i familjens affär. Medan hennes föräldrar vill att hon ska gifta sig med sin pojkvän och skaffa barn, det enda Carmen själv vill är att åka till Spanien, bli rik och träffa nya människor. När ett TV-team erbjuder sig att betala invånarna i byn för att få filma där, samtycker folket i by. De fick ju trots allt 2,50$ var…

Filmteamet invaderar byn och byinvånarna som inte förstår ett enda ord engelska skrattar i god tro rätt in i kameran. I byn Glod förändras dock stämningen snabbt när alla är samlade framför TV apparaten vid premiären av Borats film. När filmen släpps kastar sig hela världens press över byn och avundsjuka och misstänksamhet sprider sig som en löpeld genom byn. Kaoset blir komplett när en amerikansk advokat erbjuder möjligheten at stämma Borat på 30 miljoner dollar.