Doc Lounge Lund
Past20/42010

Regretters

Marcus Lindeen, 60 min, Sweden, 2010

Ångrarna

Säsongsavslutning!

Vi hade tänkt avsluta säsongen redan veckan innan men fick se den här fantastiska filmen och ångrade oss. Tack för det Marcus Lindén, Mikael och Orlando, nu får vi ytterligare en fin kväll tillsammans och en hejdundrande säsongsavslutning.

DJ: Lundakarnevalsgeneralen Erik Neppelberg värmer upp inför år 2010s Karnevel.

Orlando är homosexuell och gjorde bytet för att han trodde det skulle bli lättare att leva tillsammans med män om han blev kvinna. Mikael är heterosexuell och fick för sig att han skulle kunna  fylla saknaden av en kvinna genom att bli en själv.

Mikael vill till varje pris bli en riktig man igen medan Orlando gärna både är kvinna och man samtidigt. Något Mikael har svårt att förstå.

Mikael och Orlando trodde att de var ensamma om att ha ångrat ett så drastiskt beslut som ett könsbyte. Under tre dagar möts de i en tom, svart filmstudio i Stockholm för att prata om sina erfarenheter.

Orlando opererade om sig redan 1967, som en av Sveriges första könsbytare.

Ångrarna är en smärtsam och sorglig film men också ett otroligt varmt, ärligt och spännande möte mellan två sökande människor. Vi är mycket glada att vi ångrade oss och fick chansen att visa denna starka och fina film som vår säsongsavslutning.

Läs Svenska dagbladets recension här!

Hjärtligt välkomna att fira in sommaren med oss!