Doc Lounge Stockholm
Past4/32009

Am I Black Enough For You

Göran Olsson, 87 min, Sweden, 2008

Am I Black Enough For You

Onsdagsspecial och Invigningsfest för tempofestivalen!

Vi är mycket glada över att i samarbete med Folkets Bio, Tempo Dokumentärfestival och Story AB presentera filmen Am I black enough av Göran Olsson. Det är en starkt visuell dokumentär om soulartisten Billy Paul, staden Philadelphia och den livslånga kärlekshistorien mellan Billy och hans fru Blanche.

Under mer än 50 år har Billy varit en del av det afro-amerikanska kollektivet och nära vän med personligheter som Martin Luther King, Malcolm X och Stevie Wonder. Billy Pauls livshistoria är berättelsen om förtrycket av afro-amerkaner och hur medborgarrättsrörelsen kom att forma soulmusik. Am I Black Enough for you är en film om kärlek, äktenskap och livets komplikationer.

Live:  Supreme Court All Star + Billy Paul

DJ: Lillis (soul)

På plats: Billy Paul, Göran Olsson

Filmen följer Billy Pauls sång ’Am I Black Enough For You’. Sången var en uppföljare och andra singel till Me and Mrs. Jones som var en smash hit på båda sidorna om Atlanten. När ’Am I Black Enough For You’ släpptes blev det en total flopp, en motgång som nästan kostade Billy hans karriär. Var den radikala texten för mycket för den vita publiken i början av 70-taler?

Filmen är fullspäckad med Billys fantastiska musik och utspelar sig i USA, Paris och Brasilien. Den är helt och hållet filmad på natten för att få fram soul-känslan. 

Efter filmen spelar Supreme Court All Star + Billy Paul live till alla soulälskares förtjusning!! Kom och dansa med oss!! Lillis spelar skivor tills den sista droppen svett pressats genom din hud. Vi ses där!