Doc Lounge Malmö
Past2/32009

Am I Black Enough For You

Göran Olsson, 87 min, Sweden, 2008

Am I Black Enough For You

Man brukar säga att ur den hårdaste miljön föds den ljuvaste soulmusiken. Am I Black Enough For You skildrar soulsångaren, och levande legenden Billy Paul. Mannen som vann det amerikanska folkets hjärta med sitt speciella Philadelphia-sound och ljuva stämma under 1970-talet.

Dj: Jonte (Function)

Visuals/förfilm: Göran Olsson

Samtal: Musikjournalisten och Malmöprofilen Lennart Persson

Billy Paul nådde stora framgångar bland annat med balladen “Me and Mrs. Jones” som blev etta på Billboardlistan (med 2 millioner sålda skivor) och även belönades med en Grammy. Dock med låten “Am I Black Enough For You” höll Billy Paul på att förlora sitt erkännande som musiker. Ur denna vackra röst och melodi kom plötsligt hårda politiska ord om den fortsatta segregationen av afro-amerikaner i USA. Låten kom att orsaka ramaskri och bojkotter bland den vita musikindustrin och publiken. Men Billy Paul vägrade be om ursäkt för vem han var, och vad han ville representera med sin musik. Nämligen att ge röst åt det afro-amerikanska folkets situation och kamp för lika rättigheter.

Välkomna!

 Am I Black Enough For You presenteras i samarbete med Folkets Bio. Filmen har Sverigepremiär på Biograf Panora i Malmö, fredag den 6 mars.

Friends & sponsors