Doc Lounge Göteborg
Past14/102014

112 Weddings

Doug Block, 90 min, USA, 2014

112 Weddings

Bröllopsspecial!

FILM: 112 WEDDINGS
Efter dryga 20 år har Doug dokumenterat 112 bröllop och börjar fundera kring vad som hänt med alla dessa par. Är de fortfarande gifta? Var livet som gift vad de förväntade sig? Driven av en stark nyfikenhet ger sig Doug ut på jakt efter alla de par han en gång i tiden följt till altaret med sin kamera. De nya intervjuerna varvas med originalmaterial från bröllopen. En minst sagt spretig blandning av livsöden tar oss på en resa kantad av långvarig kärlek och fullständig katastrof.

Genomgående för de intervjuade är hur ärliga framför kameran de är. En man berättar att han var tvungen att försörja både sig själv och sin fru varefter hon började missbruka antidepressiver. “Nej, vänta lite nu, det var ju inte hon. det var ju jag. Det låter inte bra” fortsätter han.

112 WEDDINGS visar på hur stort ståhej det är kring ett bröllop och samtidigt som han följer upp gamla par pågår hans arbete med att träffa nya, förväntansfulla par som strax ska gifta sig. Ibland känns 112 Weddings som att vi fått följa med på och till och med initierat en terapisession med alla de frågor som dyker upp då Doug möter dem. Säkert är att det inte blivit vad de flesta förväntat sig, på gott och ont.

EXTRA:
Ett quiz kring bröllop, film och populärkultur, där du har chansen att vinna biljetter till nya Nick Cave-filmen 20 000 Days on Earth och andra fina priser.